6 odličnih nasvetov, kako pripraviti grafiko za majico

T-Shirts oziroma majice s kratkimi ali pa dolgimi rokavami so priljubljeno marketinško orodje, kamor lahko brez težav natisnemo naš logotip ali pa kakšno odštekano grafiko. Z njimi lahko obdarujemo tako poslovne stranke, kot tudi bližnje.

Vendar, ste se že kdaj vprašali, kako pripraviti grafiko za na majico? No, nikakor ni to težko, vendar moraš poznati nekaj zakonitosti oziroma postopek izdelave grafike.

1. Uporabi PMS barve
Verjetno največkrat ustvarjaš z RGB ali CMYK barvnim prostorom, vendar je tukaj malce drugače. Uporabljaj PMS barve, da bodo tudi na majici izgledale popolnoma enako, kot na ustvarjeni grafiki.

2. Vse fonte spremeni v outline
Fonte moraš seveda spremeniti v outline, saj se lahko hitro zgodi (v primeru, da uporabiš neobičajne fonte), da jih tiskar nima. Na takšen način lahko pride do napake. V primeru, da so fonti nastavljeni v outline, do tega ne more priti in tvoja grafika na majici bo natančno takšna, kot je oblikovana.

3. Ustvari grafiko v dejanski velikosti
Ni bolje, če sami preverite, kako velika bo grafika dejansko na majici in kako bo izgledal končni izdelek? Svetujemo ti, da daleš v dejanski velikosti. Preprosto, vendar deluje!

4. Kar se da uporabljaj vektorsko grafiko
Vektorji, vektorji in še enkrat vektorji! Z vektorsko grafiko lahko vaš kreativini izdelek oblikujete, povečujete in zmanjšujete po želji, ne da bi pri tem izgubili ostrino.

5. Obrobe (strokes) moraš Expand-ati
Pravilo, kjer ga najdeš na Object – Expand. Vse obrobe spremeniš v vektorje.

6. Nastavi tone v PMS barve
Vse tako imenovane ‘half tone’ nadomesti z PMS barvo. Vsaka barva naj bo 100%. Izogibaj se 40% opacity-a in tako dalje, saj lahko tako v tisku pride do kakšnih barvnih odstopanj. Vse te nadomesti z 100% PMS barvo.

 

Pa veselo ustavarjanje!