Kako ustvariti aplikacijo za Apple naprave?

Znanje, kako ustvariti aplikacijo, je dandanes zelo dobrodošlo povsod, kjer se srečujete z IT oziroma služite svoj kruh kot grafični oblikovalec, razvijalec ali IT strokovnjak. Zakaj? Ker je dandanes vse več prometa preko mobilnih telefonov.

Če želite ustvariti svojo aplikacijo, ampak nimate potrebnega znanja in potrebujete določene ‘temelje’ znanja, potem ste na pravem mestu. Kako lahko ustvarite najboljšo aplikacijo za iPhone in iPad naprave kot designer?

Apple iOS platforma je dandanes še vedno ena izmed najboljših za mobilne telefone. Njene aplikacije so inovativne in orientirane v produktivnost.

1. Opazuj Apple razvijalce

Preden se takoj lotite izdelave aplikacije za iOS naprave, vam svetujemo, da si malce pogledate, na kakšen način večina le teh pravzaprav deluje. Poglejte si nekaj aplikacij, ki so narejene za iOS operacijski sistem in se izobrazite na tem področju. Tako vam bo zagotovo lažje – poleg vsega pa boste dobili potrebno inspiracijo.

Najprej si poglejte, kako delujejo ostale aplikacije

2. Za malce poigravanja

V kolikor želite pričeti najprej z malce poigravanja, vam svetujemo, da si pogledate spodnji YouTube video kako ustvariti Message emoji-je. V samo nekaj minutah boste preko uporabe Xcode ustvarili moderne, ampak preposte Message emoji-je.

3. Začetek razvoja iOS aplikacij

Ko ste se malce poigrali s sami emoji-ji, je čas, da se lotite morebiti malce bolj poglobljene zadeve – kako ustvariti ločene elemente. Na povezavi >>tukaj << boste dobili dober tutorial, kako ustvariti preprosto grafiko in elemente za iOS ocenjevanje.

Nekaj preprostih načinov, kako narediti ločena področja v aplikaciji

4. Kako ustvariti aplikacijo: Poglobljeno znanje

Chris Ching vam bo s svojo aplikacijo Code with Chris na povezavi >>tukaj<< predstavil serijo video posnetkov, s katerimi boste ustvarili svojo aplikacijo. Za razliko od številnih video tutorialov, vas tukaj vodi na preprost način. V kolikor se boste povsem posvetili njegovim video posnetkom, se boste kaj hitro naučili uporabe Xcode, Swift, interface grafike, ustvarjanja uporabniških vmesnikov in računalniške logike.

Poglobljeno znanje s Core Skills

5. Ustvarite iOS aplikacijo z uporabo Swift

Program Swift je na voljo preko iTunes programa. Stanford tutorial vam bo dal serijo video posnetkov, s katerimi boste na preprost način izvedeli, kako uporabljati program. Ampak pozor – vseeno boste potrebovali nekaj znanja programiranja, da vam bodo določeni ukazi jasni. Tutoriali so na voljo >>tukaj<<.

Swift za ustvarjanje kvalitetnih aplikaci

6. Oblikujte aplikacijo, ki je prilagojena ekranom Apple

Članek na povezavi >>tukaj<< vam bo zagotovo pomagal, da boste ustvarili aplikacijo, ki bo prilagojena različnim velikostim ekranom, ki jih Apple naprave ponujajo. To vsekakor potrebujete, da bo vaša aplikacija lepo delala na vseh iOS napravah.

Pomembno je, da so aplikacije prilagojene vsem velikostim ekranom Apple naprav

7. Razumevanje iOS naprav

Temelji pri razvoju aplikacije za operacijski sistem iOS so zagotovo v samem razumevanju delovanja. Pomembno je poznati ključne tehnologije, ki jih iOS uporablja. V videu >>tukaj<< boste dobili osnovno znanje, kako naj bo aplikacija ustvarjena v zameno za to, da bo dobro delovala že v sami osnovi (za ogled video posnetka boste potrebovali prijavo na brezplačno obdobje ali pa naredili naročnino na video posnetke).

Razumevanje delovanja aplikacij v osnovi je ključnega pomena

 

Veselo ustvarjanje aplikacij za Apple naprave 🙂